SBO

Opzoomerarchief

OPZOOMER MEE IN DECEMBER! (2011)

Jong en oud die in het bijzijn van Sinterklaas afspraken maken over het samen spelen in de straat, een kersttalentenjacht waar jong en oud hun kunsten tonen, buren die vuurwerkresten opruimen en afspreken om de straat in 2012 ook netjes te houden... december leent zich uitstekend om te Opzoomeren en op eigen kracht uw straat of buurt te verbeteren.

Bijdrage 350 euro
In elke Rotterdamse deelgemeente zijn speciale uitdagingen waarmee u rond Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw kunt Opzoomeren in uw straat of buurt. Een goed idee voor uw straat of buurt maakt kans op een Opzoomerbijdrage van maximaal 350 euro om uw idee uit te voeren.

Kerstboom en lichtslang
U kunt ook een kerstboom en/of lichtslang aanvragen om in december het Opzoomeren sfeervol en succesvol te maken. Opzoomer Mee is wel kritisch: U moet daadwerkelijk werken aan een uitdaging in uw deelgemeente en de kerstboom uiteraard zelf versieren en opruimen. Kerstbomen waar niets mee gebeurt… dat kan natuurlijk niet!

Meedoen?
Bel Opzoomer Mee (010) 213 10 55 voor de folder of kijk op www.opzoomermee.nl.

OpzoomerKerst


Vervolg van Homepage

Eenvoudig
De tweede ronde zit eenvoudig in elkaar. Bedenk met uw buren en de jeugd een Opzoomeridee rond ‘De jeugd sport en speelt’. Kortom: laat de jeugd leuk en veilig sporten en spelen op de stoep. Van alles is mogelijk. Vul het aanmeldformulier in en stuur uw idee naar Opzoomer Mee. Binnen 3 weken weet u waar u aan toe bent. Verdubbelaar

Zet die verdubbelaar in!
U kunt maximaal 250 euro als bijdrage om uw Opzoomeridee uit te voeren. U kunt als mooi extraatje ook de verdubbelaar inzetten. Opzoomer Mee komt dan kijken bij uw straatactiviteit. Als de activiteit een succes is, kunt u een vervolgidee voor de jeugd indienen waar u ook weer een bijdrage voor kunt aanvragen.

Halloween
Op 31 oktober is het Halloween. U mag dit griezelfeest benutten om de uitdaging voor de jeugd in uw straat waar te maken. Hoe? Dat leest u in de folder.

Bel (010) 213 10 55 voor de folder en het aanmeldformulier of kijk op www.opzoomermee.nl


Opzoomer Mee

Aanmelden maar!
Opzoomercampagne 2011: Op Eigen Kracht

Logo Op eigen kracht
Op Eigen Kracht. Zo heet de Opzoomercampagne 2011. Met een mooie en nuttige plantjesdag staken de bewoners van de Drinkwaterweg zelf op 9 april de handen uit de mouwen voor een mooiere woonomgeving.

Ook u kunt met uw buren uw straat of buurtje deze zomer natuurlijk weer Opzoomeren: op eigen kracht uw buurt leefbaarder maken. Meedoen aan Opzoomeren is leuk en eenvoudig. Let wel eventjes op: de Opzoomercampagne zit in 2011 iets anders in elkaar.

Opzoomer Mee werkt in 2011 met een nieuw aanmeldformulier. U moet – in vergelijking tot voorgaande jaren – iets meer informatie geven over uw Opzoomerplannen. In ruil daarvoor maakt u zo nodig kans op een hogere Opzoomerbijdrage. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje.

Uitdagingen per deelgemeente

In elke deelgemeente is een top 3 met uitdagingen om op eigen kracht uw straat of buurtje te verbeteren. Maar u mag ook een eigen uitdaging kiezen. Kijk voor de uitdagingen en het aanmeldformulier:
Voor bewoners: hier
Voor groepen/organisaties: hier

Opzoomerbijdrage

U maakt kans op (maximaal) 175 euro, en zelfs op (maximaal) 500 euro. Hoe meer u op eigen kracht uw straat/buurtje verbetert en hoe meer nieuwe groepen bewoners (bijvoorbeeld ouderen, jongeren of de straat om de hoek) u erbij betrekt hoe groter de bijdrage.

Binnen 3 weken duidelijkheid

Binnen 3 weken hoort u of uw aanvraag is goedgekeurd en krijgt u uw Opzoomerbijdrage.

Straatbarbecues en -feesten…

… zijn mogelijk. Er wordt dit jaar wel kritischer gekeken of een Opzoomerbijdrage op z’n plaats is. Waarom? Opzoomeren zuiver houden. Alleen maar feesten of een straatbarbecue voor een klein besloten groepje… dat kan natuurlijk niet.
Gothenburghof kerst en nieuwjaars straatfeestKerstfeest


Foto-impressie van dit Opzoomerfestijn waren hier te zien maar zijn inmiddels weer off-line.


Vervolg van de homepage: gezamenlijk Opzoomerkerstfeest ABDA

Raymond, onze straatfotograaf heeft weer leuke foto’s gemaakt en Frans, onze straat entertainerOpzoomeren ABDA heeft zich dit keer als kerstman verkleed. Hij heeft zijn bakkersfiets heel leuk opgeknapt. Hij kwam met zijn bakfiets en zijn bel, met zijn dochter als kerstdame op de bak, naar ons toe en deelde kerstkransjes en kerstmutsen uit aan de kinderen. Aangezien de kinderen het heel druk hadden met de pony en het luchtkussen konden zij de boom niet versieren. Waarop de volwassenen de boom maar gingen versieren. Onze boom ziet er nu erg gezelligOpzoomeren ABDA uit. De buren genoten van de oliebollen en al het eten, warme chocolade melk maar ook de glühwein (alles is opgegeten en opgedronken, wat ik niet had verwacht). Door extra inspanningen van onze buren Emel, Kin, Frans, Chantal, Raymond, Martine en Rowena was het een geslaagd feest. Alle buren die op het feest aanwezig waren, waren erg enthousiast en vonden het een heel leuk initiatief en veel (andere) buren hebben zich inmiddels aangemeld om mee te helpen met een volgende straatfeest.

Ans van Assendelft

Alle foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=F78834DJ


Vervolg van de homepage: Initiatiefneemster Ans Assendelft:

“Het is echt een succes geworden. Mensen hadden hun best gedaan om het huis te versieren en dat geldt ook voor alle kinderen. Veel ouders hadden zich ook verkleed. Er was een spooktocht, bellenblaasmachine, suikerspin, heksen en griezels, sapjes, chocolademelk, koeken en bittergarnituur. We hadden niet verwacht dat de opkomst zo groot zou zijn. Veel ouders hebben meegeholpen en wij hebben zoveel positieve reacties gekregen. Het was voor ons een hele drukke week, maar zeker de moeite waard.
Wij willen jullie (SBO) nogmaals bedanken voor al jullie tips, motivatie, het lenen van de tenten, kannen en gebruik van bekers en ook het geld (Opzoomer Mee) natuurlijk. Wij hebben de aankondiging in de Oosterflankkrant gelezen en dat vonden wij erg leuk. Dank je wel hiervoor.”

Alle foto’s : http://www.mijnalbum.nl/Album=EXTW4FT7Kerst 2010Kerstboom

Binnenkort komt Opzoomer Mee met haar Kerst aanbod. Oosterflankers die in 2010 een vrolijk straatfeest willen organiseren kunnen zich, samen met de buren aanmelden voor een Opzoomerbon en een kerstboom.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de SBO en natuurlijk bij Opzoomer Mee.


Download hier de aanmeldkaart (PDF).Bewoners BBQ flat Hoofdweg. Zie hier foto's.


Vier Halloween. Doe Mee!
INVESTEER IN DE JEUGD IN UW STRAAT!

Halloween
Investeer in de jeugd in uw straat en vier op of rond 31 oktober 2010 Halloween. Jong ontmoet oud, kinderen leren om samen te werken en krijgen spelenderwijs meer oog voor hun straat en buren. Zo legt Halloween een basis voor verdere initiatieven in uw straat. Ontdek het ook! Lees meer hierover op de website van Opzoomer Mee.

OPZOOMERCAMPAGNE 2010Taart

AANBIEDING 1: WAARDEBON VAN 200 EURO

Een schoonmaakactie, een kinderspeeldag, een straatdiner, een plantjesdag… Opzoomer Mee biedt uw straat een
waardebon aan van 200 euro. Daarmee kunt u de onkosten van uw straatactiviteiten dekken.
Print de aanmeldkaart, vul in en ga naar het aanmeldadres in uw wijk.

Zie ook de website van Opzoomer Mee: www.opzoomermee.nl
28 Juni 2010 - Bewonersbarbeque flat Hoofdweg

Foto 1 BBQ Hoofdweg Foto 2 BBQ HoofdwegFoto 3 BBQ Hoofdweg


Deze boom op het Cadizerf/Tangererf is één van de 20 Opzoomer-kerstbomen die in Oosterflank staan (in 2008).

Kerstboom

Ga naar top [terug naar boven]
Cadizerf Opzoomert


In juni werd door bewoners van het Cadizerf een opzoomerbarbeque georganiseerd. Vanwege het weer is een grote partytent in een tuin van één van de initiatiefnemers geplaatst.
Toch was het tussen de buien droog genoeg om het eten op de barbeques gaar te krijgen. Het werd een gezellige middag/avond aan het Cadizerf.
BBQ 1BBQ 2
Ga naar top [terug naar boven]Op 17 mei jl. verzorgde de STOR een Opzoomer-schoonmaakactie bij het zorgcentrum De Evenaar aan het Vaasahof. Een groep kinderen onder leiding van een aantal ouders hebben geveegd, vuil geraapt, geschoffeld en gewied.
Stor OpzoomertStor Opzoomert 2
Ga naar top [terug naar boven]***NIEUW***NIEUW***

Doe mee met Opzoomerkids
Vier Halloween, Vier Suikerfeest


Wat kiest u? Halloween of Suikerfeest? Allebei mag ook! Met kinderen kun je niet genoeg Opzoomeren. Veel Rotterdamse straten hebben dat al ontdekt: Opzoomeren brengt kinderen bij elkaar en zorgt voor een beter contact: ‘De kinderen hebben minder ruzie en jong en oud spreken elkaar makkelijker aan.’ Ontdek het ook. Vier feest met de kids uit uw straat! Opzoomer Mee helpt u een handje met een aantrekkelijk pakket. Halloween Kids

Vier Halloween (op of rond 31 oktober)
Vier Halloween met de kids door langs de deuren een verklede griezeloptocht in de straat te houden. De kids bellen aan bij alle buren en wie weet wacht er een snoepje als beloning.
Vier Suikerfeest (op of rond 23 oktober)
Vier Suikerfeest met de kids door langs de deuren ouderen te verrassen met een suikerhuisje… gevuld met lekkers, een leuke attentie, zelfgemaakte tekening, enzovoorts.
Vul de aanmeldbon in en ga naar het aanmeldadres in uw wijk: SBO, Kobelaan 124, T: (010)220 13 95


Dit krijgen uw Opzoomerkids

• Een waardebon van 75 euro om de onkosten te dekken (Viert u zowel Halloween als Suikerfeest… u krijgt 1 waardebon)
• Speciale lampions als u Halloween viert
• Suikerhuisjes (bouwplaten) als u Suikerfeest viert

Ga naar top [terug naar boven]


Aanbieding 1
De waardebon van Opzoomer Mee
Straatactiviteiten kosten geld.
Dus doet Opzoomer Mee een duit in het zakje. U kunt een waardebon van 150 euro aanvragen om te Opzoomeren. Deze waardebon kunt u in uw wijk inwisselen bij opbouwwerk of bewonersorganisatie

Aanbieding 2
Keetje
De keetjes van Opzoomer Mee
Bespaar uzelf (en uw buren) veel tijd, geregel en gedoe! Bestel een keetje bij Opzoomer Mee. Met een keetje in uw straat heeft u in één klap alles bij de hand voor uw straatactiviteit. U kunt kiezen uit een keetje voor een straatdiner, opknapactie, straatspeeldag, terras, kleine braderie of rommelmarkt.***Alle aanbiedingen zijn van mei tot half oktober 2006 beschikbaar***


Meer informatie: Opzoomer Mee (010) 213 10 55 of http://www.opzoomermee.nl

Ga naar top [terug naar boven]Straatfeest Stockholmpad


Stockholmpad Stockholmpad 2
Stockholmpad 3 Stockholmpad 4

Het was heel erg gezellig. Het was zelfs zo leuk dat de bewoners nu al van plan zijn om van de zomer ook een straatfeest te gaan organiseren.

Ga naar top [terug naar boven]


Op 30 november 2005 zijn de volgende 21 straten aangemeld voor de december actie
van Opzoomer Mee

Opzoomerfeest
Brindisipad
Cadizerf
Dartelplein
Duisburghof
Evenaar / Izmirerf
Faborgerf
Grote Beer
Halmstederf
Helsinkipad
Hoofdweg
Horsenserf
Kalundborgerf
Kobelaan
Moermanskpad
Mombassaplaats
Palermohof
Stockholmpad
Tallinnpad/Kalmarpad/Kroonstaddreef
Tuniserf
Vaasahof
Vigohof

Ga naar top [terug naar boven]


December, Feestmaand in uw straat
Feest
Vier met alle buren Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw. Uw straat vaart er wel bij! Opzoomer Mee helpt een handje met een royaal feestpakket (gratis). Daar zit van alles in om een leuk straatfeest te organiseren.
O ja, u beslist natuurlijk zelf welke feesten u viert.

Het royale feestpakket bevat:
• Een waardebon van 150 euro om het feest te betalen.
• Versiering: 30 ‘huisjes’en 45 meter lint.
• Kortingsbon voor een lichtslang van 45 meter, u betaald slechts 10 euro.
• Wenskaarten om alle buren een gelukkig 2006 te wensen en uit te nodigen voor het straatfeest.
• Boekje met leuk tips.

Kerstboom
Naast het feestpakket kunt u naar keuze een schitterende kerstboom van 7 meter krijgen voor uw straat.
Gemeentewerken plaatst de boom op 13 december en zet er meteen een leuke Opzoomerhoed op als piek.
Wanneer u geen aanmeldbon heeft, dan kunt u contact opnemen met de SBO 010 220 13 95 of bij Opzoomer Mee 213 10 55. Nog makkelijker is om de bon de downloaden: http://www.opzoomermee.nl/meedoen.htm

Opzoomerbus
Ook dit jaar is de Opzoomerbus voor de decemberfeesten in een fraai en gezellig winterjasje gestoken. Aan boord is alles in huis voor uw feest: een geluidsinstallatie, tafels, stoelen en keukentje. Bel 213 10 55 om te reserveren.

Ga naar top [terug naar boven]


Kalundborgerf in de ban van Halloween

Bewoners en kinderen van het Kalundborgerf en omgeving hebben weer een fantastische Halloween achter de rug. De foto's spreken voor zich ...

Halloween 6 Halloween 1
Halloween 2 Halloween 5
Halloween 3 Halloween 4

Ga naar top [terug naar boven]Opzoomerfeest Kobelaan
Opzoomerkeet
Op zaterdag 1 oktober vierden ca. 30 bewoners (volwassenen en kinderen) van een gedeelte van de Kobelaan en De Hoeksteen een Opzoomerfeestje. Ze konden gebruik maken van de Opzoomerkeet en een ruimte in de Oriënt. De organisatoren hadden voor een heerlijke lunch gezorgd en er werden verschillende spelletjes gespeeld. Het was een ontspannen en plezierige bijeenkomst.


Ga naar top [terug naar boven]


Barbecue Weberflat
Op 30 juni organiseerde de bewonerscommissie van de Weberflat aan de Hoofdweg een barbecue. Ca. 30 bewoners namen deel aan de gezellige maaltijd. Het was gelukkig een zonnige dag en de sfeer was prima!
WeberflatWeberflat 2
Ga naar top [terug naar boven]


Voor de bewoners van de Kalundborgerf is niets te gek, zo lang iedereen het maar naar z’n zin heeft. Voorop staat het plezier dat de bewoners met elkaar hebben.
Zij investeren graag op de onderlinge relaties en dat uit zich in bijzondere, gezamenlijke activiteiten.
Op de Kalundborgerf wonen veel kinderen en dit is een grote drijfveer om met elkaar aan de slag te gaan.
Bewoners Kalundborgerf
Op zaterdag 18 juni vond er een heerlijke barbecue plaats en daarna een spetterde playbackshow, een spannend dierengeluidenspel. Tenslotte mochten de kinderen buiten slapen in een grote legertent.
In de loop van de avond werden de vuurkorven aangestoken. Tegen bedtijd werden de luchtbedden opgepompt en daarna zochten de kinderen een plekje om te liggen. Niemand was bang, want de ouders hielden de wacht.
En de volgende morgen verrasten de kinderen hun vaders met een heerlijk vaderdagontbijt.
Ga naar top [terug naar boven]


Voor meer informatie kunt u vanzelfsprekend bij de SBO terecht en bij
Opzoomer Mee, Schiedamsedijk 95, 3011 EE Rotterdam
tel. 010 213 10 55, e-mail info@opzoomermee.nl of u kunt kijken op de website: www.opzoomermee.nl

Ga naar top [terug naar boven]OrganisatieAgendaNieuwsVoorzieningenKrantOpzoomerenActiviteitenWonenLinks
Zoek in deze site
Home | Contact |
Home > Opzoomeren > Opzoomerenarchief
© SBO 2005 - Design M&A Digitale Producties