SBO

Alexander bloeit
Nieuwsartikel | Datum: 29.10.15

Alexander bloeit is een initiatief van de gebiedscommissie Prins Alexander in samenwerking met Tof evenementen, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties, en bewoners die op zaterdag 17 oktober 2015 om tien uur zijn aftrap had. Inwoners van Prins Alexander werden in de gelegenheid gesteld om bewonersinitiatieven aan te dragen zodoende de wijk leuker, socialer, en leefbaarder te maken. Van de 22 initiatieven werden 21 onmiddellijk goedgekeurd. Verzoeken om bijdragen voor Halloween waren populair. Een aanvraag om bordjes bij kunstwerken werd gehonoreerd. Bloembakken, een naailes en zelfs een schaatsbaan werd welwillend behandeld door de gebiedscommissie.

Diverse kramen waren te bezoeken, o.a. buurtwerk, Dock, Asmara, TTV het Centrum, CurZus & Zo, Historische vereniging Prins Alexander, de politie, EHBO, en een aantal kunstenaars met zelfgemaakt werk.

Aan de kinderen was ook gedacht, een groot springkussen stond op het plein opgesteld, als ook een panna kooi waar een balletje getrapt kon worden. De graffiti workshop werd gretig door de jeugdigen bezocht, en behalve kunstige graffiti op hardboard, waren ook enkele geschminkte kindergezichten te bewonderen.

Het open podium bood gelegenheid aan o.a. Balletstudio La Reve, Koor Lochness, en koor Carajillo om hun kunsten te vertonen. Een spreker van de politie gaf handige tips met betrekking tot inbraakpreventie, en diverse optredens werden verzorgd vanuit het buurthuis.

Naast aandacht voor bewonersinitiatieven was er ook een talentenjacht. Sterren van Prins Alexander straalden op het podium tijdens de talentenjacht. Uit de acts - dans, muziek, zang en spoken word - wees de jury drie prijswinnaars aan: Lorena Willemse (twirling), Most wanted monkeys (hip hop) en Christiaan en Fleurie (moderne dans). Popschool Ommoord M-Rush sloot het open podium en was de uitsmijter van dit evenement.

Voorzitter Ron Davids van de Gebiedscommissie roemde in zijn slotwoord de belangstelling voor het evenement, dat zeker een vervolg krijgt.”De gebiedscommissie van Prins Alexander is trots op alle bijdragen vanuit het gebied en de betrokkenheid waarmee vrijwilligers zich inzetten voor Prins Alexander”.

Door: Christina Cassa/ foto’s Lidy van Onlangs

Er is ook een videofilm te zien met een impressie van de dag.

Alexander bloeitAlexander Bloeit


Home | Contact |