SBO

Paddenstoelen in het Semiramispark
Nieuwsartikel | Datum: 29.10.15

18 oktober 2015 om 14:00 startte de inmiddels traditioneel geworden herfstwandeling, onder bezielende leiding van botanicus Anton Roeloffzen, in het Semiramispark. Vanaf de brug aan de Varnasingel startte de wandeling, op zoek naar paddenstoelen, die het hele jaar door voorkomen in de Nederlandse natuur. In Nederland bestaan er ongeveer 4600 verschillende soorten paddenstoelen, en afhankelijk van het weer zijn enkele van deze belangrijke schakels in de natuurlijke kringloop te vinden in het Semiramispark.

De anderhalf uur durende wandeling werd voorzien van uitgebreide informatie aangaande paddenstoelen. Gewapend met een loep en een spiegel werd het verschil tussen diverse paddenstoelen uitgelegd en getoond. Behalve paddenstoelen wist de botanicus uitgebreid te vertellen over het ontstaan van het Semiramispark en de oorsprong van de diverse bomen en planten die te vinden zijn in het park.

De zoektocht naar paddenstoelen bleek een succes, diverse zwammen en elfenbanken waren te bewonderen en de herfst was in kleuren zichtbaar aanwezig in het park. Een ongerept stukje natuur in de wijk Oosterflank waar men tijdens een wandeling, de stad er omheen vergeet.

Door: Christina Cassa. Foto’s Lidy van Onlangs en Christina Cassa

Herfstwandeling in SemiramisparkPaddenstoelen in SemiramisparkSpiegel


Home | Contact |