SBO

Een boom voor Nigel
Nieuwsartikel | Datum: 25.03.15

Boomplantdag 2015 betekent voor de leerlingen uit groep 8B van de Pionier meer dan zomaar een boom planten. Ze staan op de Capelseweg, daar waar hun klasgenoot Nigel Landveld ruim een half jaar geleden verongelukte. ‘We gaan het korte leven van Nigel vieren, hij was een grappenmaker’, zeggen de moeder en de zus van Nigel.
De kinderen hebben een foto van hun overleden klasgenoot in de hand. Ze staan erbij met een gouden kroon/zonnebril op hun hoofden. Zo liet Nigel zich graag op de foto zetten. Een miniatuur voetbalveldje verwijst naar zijn liefde voor het voetballen. Klasgenoot Kubra leest een stukje voor over haar herinnering aan Nigel. Als de song ‘Tears in Heaven’ wordt gezongen door vriend Jeffrey, zoeken de leerlingen steun bij elkaar. Tranen vloeien. Bijna vergeten verdriet komt naar boven. Als de boom wordt neergezet scheppen Nigels moeder, broer en zus de eerste aarde. Daarna hanteren zijn klasgenoten de schep. Meegebrachte blauwe ballonnen gaan de lucht in, het laatste lied klinkt. ‘ Ik zie je naam in de sterren’.
Na afloop staat er op school thee en limonade klaar voor ouders en kinderen en is er ruimte voor emotie. De juf zorgt voor vrolijke afsluiting door een stukje van een film van Eddy Murphy te laten zien. Samen is het korte leven van Nigel gevierd. De boom kan groeien.

Foto’s Jaap Rozema
Boom planten voor NigelBoom planten voor NigelBoom planten voor NigelBoom planten voor NigelBoom planten voor Nigel
Home | Contact |