SBO

Het Emmauscollege bestaat 45 jaar
Nieuwsartikel | Datum: 07.10.16 Emmauscollege

Na bijna een halve eeuw viert het Emmauscollege in Oosterflank het negende lustrumjaar. In 1971 startte de school de school met 36 leerlingen en twaalf medewerkers. De school groeide snel en in 1982 werd door de voorzitter van de deelgemeente de eerste paal geslagen voor het huidige gebouw.

Verschillen
De verschillen tussen de eerste jaren en de huidige situatie zijn groot. Nu telt de school bijna 1700 leerlingen en zijn er ruim 160 medewerkers. Schoolborden zijn vervangen door smartboards en een deel van de boeken staat nu op iPads. Waar leerlingen vroeger een paar dagen gingen zeilen, reizen de huidige vierdeklassers naar tien verschillende bestemmingen in Europa. De school heeft in de jaren een goede naam opgebouwd en trekt leerlingen uit de wijde omgeving.

Lustrumweek
De viering van het 45-jarig lustrum van het Emmauscollege vindt plaats in de eerste week van oktober. Tijdens die week zijn er diverse activiteiten binnen en buiten school. Zo is er een presentatie van waterpolocoach Robin van Galen voor het personeel en gaan alle leerlingen en alle medewerkers naar de Efteling. Uiteraard wordt er daarnaast nog op verschillende momenten feest gevierd.

Reünie
Uiteraard is er ook een reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers. Deze bijeenkomst vindt op zaterdagmiddag 19 november vanaf 13.00 uur plaats in het schoolgebouw aan de Alexandriëstraat. Al veel oud-Emmausgangers hebben zich aangemeld voor de middag. Geïnteresseerden kunnen zich voor dit weerzien aanmelden via de website van het Emmauscollege.

Home | Contact |