SBO

Nieuwjaarsparade gaat niet door!
Nieuwsartikel | Datum: 15.01.15

Parade gaat niet doorDe Nieuwjaarsparade, een alternatieve rijdende receptie door de straten van Oosterflank, gaat dit jaar helaas niet door. De subsidie aanvraag voor de tocht, die zaterdag 17 januari om 16.00 uur zou beginnen op het Evenaarplein, is niet gehonoreerd door de gebiedscommissie. De organisatoren, Bewonersorganisatie Oosterflank en theatergroep Powerboat rekenden, door het indienen van een wijkidee en het daarop volgend positief overleg, op een financiële bijdrage. Daarnaast heeft Stichting Doen voor het houden van de parade geld toegezegd dat nu teruggeven moet worden. Beide partners broeden samen met wijkbewoners op mogelijke alternatieven later dit jaar.

Afgelopen zomer organiseerde Powerboat een geslaagde picknick in het Semiramispark. Aan deze middag in het park deden veel organisaties uit de wijk mee. Buurtwerk, Pameijer, Rafaelkerk, Humanitas, Dock, basisschool De Pionier en SBO. Dit moest het begin worden van een reeks sociaal-culturele evenementen onder het motto ‘Het Huis van Oosterflank’. Met als doel elkaar ontmoeten, ideeën en wensen te ontwikkelen en te ondersteunen. Kortom: Oosterflank spannender te maken, te laten bruisen. Een project van, voor en door bewoners, in samenwerking met Theatergroep Powerboat en SBO. Zowel Powerboat als SBO (Stichting Bewonersorganisatie Oosterflank) gaan door met hun pogingen om alsnog sociale projecten, met kunst als smeermiddel, van de grond te krijgen.

Alle betrokkenen hopen van harte dat bij de aankomende plannen de gebiedscommissie even enthousiast zal reageren als de bewoners van Oosterflank en Prins Alexander. “We kijken net als veel bewoners en organisaties uit naar de bouw van een prachtig mobiel theehuis voor heel Prins Alexander. Er zullen evenementen worden georganiseerd, de openbare ruimte mooier gemaakt worden en door workshops, een fantastisch Fab-lab en onder andere de Oosterflankkrant mensen bij elkaar worden gebracht. Maar dit kan alleen als naast landelijke fondsen, er ook in Prins Alexander ruime steun is voor deze bewonersintiatieven. Samen hebben we namelijk het zelfde doel: een wijk waar mensen fijn wonen, elkaar soms helpen en samen de schouders er onder zetten.”

Home | Contact |