SBO

Bewoners: zet huis(raad)op straat
Nieuwsartikel | Datum: 17.09.15

Tijdens de Burendag op 26 september worden bewoners van Oosterflank van 11.00-16.00 uur uitgenodigd hun huisraad op straat te zetten. Het Evenaarsplein wordt één groot Huis van Oosterflank en iedereen wordt uitgenodigt voor de ‘housewarming’ tijdens Een Middag in Oosterflank.

Bij Een Middag in Oosterflank bouwen we het gezamenlijke huis van alle Oosterflankers in de openbare ruimte. Bewoners richten het huis in met huisraad, foto’s en verhalen en nemen het in gebruik. In de openlucht keuken wordt gekookt en gegeten aan lange tafels, in de huiskamer zijn vrolijke en ontroerende optredens en wordt foto-domino gespeeld. Op zolder wordt gewerkt aan de langste vlaggetjes slinger van Nederland. In de gang hangt een expositie van foto’s en in het schuurtje wordt geklust. Vanaf 11.00 uur trekt een ‘housewarmingsparade’ met vrolijke muziek en dansende huisjes door de wijk. Er zal gestopt worden voor een optreden bij het Moermanskpad, Duisburghof en de Varnasingel. Om 15.00 uur eindigt de Parade in een groots concert op het Evenaarsplein. Het is een dag vol verrassende ontmoetingen, waar buren samen kletsen, knutselen, dichten, spelen, dansen en eten. U bent van harte uitgenodigd.

Een Middag in Oosterflank vind plaats op zaterdag 26 september van 11.00-16.00 uur op verschillende plekken in de wijk Oosterflank en het Evenaarsplein in Rotterdam Alexander. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie www.huisvanoosterflank.nl

Het Huis van Oosterflank wordt georganiseerd door Powerboat i.s.m bewoners en organisaties in de wijk. Het doel is om het thuisgevoel van bewoners te versterken en de buitenruimte tot ontmoetingsplek te bombarderen. Powerboat is een theatergezelschap die verschillende soorten projecten bedenkt en uitvoert met als uitgangspunt het creëren van een gelegenheid tot ontmoeting.

Bij Een Middag in Oosterflank werkt ze samen met bewoners, de bewonersorganisatie Oosterflank, Pameijer, Buurtwerk, Humanitas, Dock, de Rafael kerk en snackbar Jo.
TwisterPlattegrond Parade

Home | Contact |