SBO

Olympische Speeltuin Spelen
Nieuwsartikel | Datum: 20.07.16

Zit jij op de bank naar de Olympische spelen op TV te kijken? Je wil toch lekker zelf sporten? Kom dan op 17 augustus naar de Olympische Speeltuin Spelen in Rotterdam Alexander! Op die dag worden de speeltuinen tot sportvelden omgetoverd. Iedereen kan meedoen; zeker als je de voorrondes in mei al hebt meegedaan. Niet alleen kinderen vanaf 7 jaar zijn welkom, ook volwassenen en ouderen kunnen aan de Olympische Speeltuin Spelen deelnemen. Dit keer zijn er ook clinics van een aantal te gekke sporten. Wie haalt een fraaie medaille?

Vanaf 12.00 uur kan iedereen zich inschrijven in de speeltuin aan het Moermanskpad. Een half uur later worden in deze speeltuin de Spelen weer door Niké – de godin van de overwinning - officieel geopend. Vanaf dan gaat het vuurtje lopen en kunnen de deelnemers in teams op weg naar hun eerste sport. Ronde 1 start om 13.00 uur. Om 16.00 uur vindt de afsluitende huldiging plaats in de speeltuin aan het Moermanskpad. De toegang is gratis, maar je moet je wel ter plekke inschrijven. Iedereen die niet zelf wil sporten, kan wel aanmoedigen en supporteren. Voor meer informatie, kijk op www.huisvanoosterflank.nl

De Olympische Speeltuin Spelen zijn onderdeel van Het Huis van Oosterflank en wordt georganiseerd door Powerboat i.s.m bewoners en organisaties in de wijk. Het doel is om het thuisgevoel van bewoners te versterken en de buitenruimte tot ontmoetingsplek te bombarderen.

Powerboat is een theatergezelschap die verschillende soorten projecten bedenkt en uitvoert met als uitgangspunt het creëren van een gelegenheid tot ontmoeting. Bij De Olympische Speeltuin Spelen werkt ze samen met bewoners, de bewonersorganisatie Oosterflank, Pameijer, Buurtwerk, Humanitas, Dock, de Rafael kerk en snackbar Jo. De clinics worden verzorgd door o.a. Rotterdam Basketbal , Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 en Gymnastiekvereniging Alexandria ’66.

Nike, godin van de overwinning

Home | Contact |