SBO

Samen betrokken Oosterflankers
Nieuwsartikel | Datum: 04.07.15

Samenwerken tussen de verschillende organisaties in Oosterflank gaat steeds beter. Mensen weten elkaar te vinden bij activiteiten in de wijk. De Burendag, 26 september op het Evenaarplein, kan een spetterend festijn worden, dankzij de inzet van o.a. Buurtwerk, theatergroep Powerboat, Pameijer, Dock, Rafael Gemeente, Snackbar Jo en SBO. Met de broodnodige ondersteuning van Doen, Havensteder, Vestia en Woonstad moet Burendag wel een succes worden. Maar bovenal de bewoners zijn aan zet, zij zijn de belangrijkste schakel, zonder hun inzet geen feest, hun feest.

Op het Duisburghof werden er onlangs twee middagen voor en door buurtbewoners gehouden. Daar werkten MDR plus, Powerboat, Participatiemakelaar Dock en Buurtwerk samen om bewoners ideeën te laten uitwisselen en kinderen leuke spelletjes te laten doen.

Leerlingen van de Cornelis Haakschool gingen in het kader van een knutselproject naar de Oosterwiek. Ze werden daar heel hartelijk ontvangen in huiskamers, waar ze warme gesprekjes voerden met bewoners, die hun (over)grootouders konden zijn. De kinderen van de BSO Oosterflank gaan in de zomervakantie naar verzorgingshuis De Evenaar om daar samen met de bewoners films te kijken. Het activereringscentrum van Pameijer en de evangelische kerk Rafael sloegen de handen ineen en ‘bereidden’ een barbecue voor de buurt.

Hoewel menselijk, oog in oog, contact het allerbelangrijkste is kunnen nieuwe vormen van communicatie een duwtje in de rug betekenen van mensen die iets willen in de wijk. Zo kan de app van Leeftsamen een rol gaan spelen in de wijk. Ga naar https://www.leeftsamen.nl/ en maak aan de rechterkant een profiel aan. Wordt betrokken bewoner van Oosterflank. Doe mee.

Jeugd bij ouderenActiviteit

Home | Contact |