SBO

Het Huis van Oosterflank,
een Suburban Picnic
Nieuwsartikel | Datum: 06.09.16

Tijdens de Burendag op 24 september bouwen bewoners van Rotterdam Alexander een huis zo groot als het Evenaarsplein, richten het in met huisraad, foto’s en verhalen en nemen het in gebruik.

In de keuken staat de verse koffie te pruttelen, aan lange tafels wordt gegeten, in de huiskamer zijn swingende en ontroerende optredens en wordt een kaartje gelegd. In de gang hangt een foto-expositie van Oosterflankse helden en in het schuurtje wordt geklust. Vanaf 13.00 uur trekken verschillende ‘kamerkarren’ met vrolijke muziek en dansende huisjes in een feestelijke parade door de wijk. Om 15.00 uur strijken zij neer op het Evenaarplein en maken zo het huis compleet. Het is een dag vol verrassende ontmoetingen, waar buren samen kletsen, spelen, dansen en eten. U bent van harte uitgenodigd.

De Suburban Picnic vind plaats op zaterdag 24 september van 15.00-20.00 uur op het Evenaarsplein in Rotterdam Alexander. De toegang is gratis.
Voor meer informatie zie www.huisvanoosterflank.nl

Het Huis van Oosterflank wordt georganiseerd door Powerboat i.s.m bewoners en organisaties in de wijk. Het doel is om het thuisgevoel van bewoners te versterken en de buitenruimte tot ontmoetingsplek te bombarderen.
Powerboat is een theatergezelschap die verschillende soorten projecten bedenkt en uitvoert met als uitgangspunt het creëren van een gelegenheid tot ontmoeting.

Bij A Suburban Picnic werkt ze samen met bewoners, de bewonersorganisatie Oosterflank, Pameijer, Buurtwerk, Humanitas, Dock, Rafaël de Rivier kerk en snackbar Jo.

O, wat geweldig zo’n burendag op het Evenaarplein.

Foto Jaap Rozema

Suburban picnic

Home | Contact |