SBO

De voedselbank
Blog | Datum: 18.05.16

Het is zoals het is

Voedselbank blog

Door: Tika

Het was weer zover vandaag, opnieuw kon ik een voedselpakket ophalen en het werd pijnlijk duidelijk dat het echt voedsel ondersteuning is wat de voedselbank biedt. Deze keer was de krat aanzienlijk minder gevuld en ik vroeg of ik nog een zakje broodbollen kon krijgen. De vrijwilligster reageerde kattig “er moeten meer dan vijftig mensen van dit brood gevoed worden”. Ik schrok van haar wijze van reageren, en ik kon niets anders uitstamelen dan vriendelijk te bedanken. Ik kreeg de indruk dat ik de vraag niet had mogen stellen, en een onaangenaam gevoel maakte zich van mij meester.
Pakket van de Voedselbank

Een week moet ik zien te rooien met wat ik heb gekregen. Een hard gelag zeker als je bedenkt dat ik een opgroeiende puber in huis heb met een oneindig hongergevoel. Na de reactie van de vrijwilligster ben ik meteen na het inpakken van mijn krat terug naar huis gelopen. Opnieuw stond het huilen mij nader dan het lachen, en ik had weinig behoefte om nog een kopje koffie te drinken in de daarvoor bestemde ruimte.

Thuis aangekomen heb ik de inhoud van mijn boodschappen trolley uitgepakt en de boodschappen op zijn plaats in de koelkast en kast gelegd. Inmiddels heb ik zes flessen bak & braad in de kast staan, wat wel erg veel is. Ik bedenk mij dat er vast een periode zal komen waar ik geen bak & braad zal vinden in de boodschappen krat. Zoals ik het deze week met één brood moet doen, in plaats van de drie die ik vorige week had gekregen. Ik maak mij zorgen, en heb geen idee hoe ik aan meer brood moet komen om de week door te komen. Meer brood zodat ik in ieder geval mijn opgroeiende puber een boterham kan geven voor het naar school gaan, en een lunch pakket voor op school. Het is zoals het is, en ik probeer positief te blijven maar soms zakt de moed in mijn schoenen…ook al krijg ik hulp van de voedselbank.

Home | Contact |