SBO

Bundeltjes bieslook en Paaseieren
Blog | Datum: 29.05.16

We vieren alleen dat er chocolade gegeten wordt

Voedselbank blog Door: Tika

Vanochtend vroeg ben ik de tuin ingegaan om bieslook te knippen, zeventien bundeltjes gewassen en in een plastic zakje verpakt om mee te nemen naar de voedselbank. Zo ook een potje oregano bloemen en lavas (maggikruid) om te verdelen over de voedselbank klanten. Ik heb veel kruiden in mijn tuin, en kan er best wat van delen.

Het was een karig pakket deze keer, en ik ben dankbaar dat twee vriendinnen mij afgelopen week weer boodschappen hebben geschonken. Ik zou werkelijk niet weten wat te doen als ik geen mensen om mij heen zou hebben die mij zo nu en dan bijstaan. Ik kan vooruit, heb voor vier dagen vlees in huis dankzij de mensen om mij heen, en bij het voedselpakket zat zelfs een stukje kaas. Kaas is luxe, ik kan het mij niet veroorloven en het voelt als een traktatie dat het in het pakket van de voedselbank zat.

Vorige week hebben we Pasen gevierd, twee weken na de feestdagen. Wij vieren alleen dat er chocolade gegeten wordt, want wij geloven niet dat paashazen eieren verstoppen. Een groot stuk chocolade met een hamer erbij uit het voedsel pakket zorgde voor een klein feestje in het weekend. Mijn puber glunderde toen ik de chocolade toonde en het heeft niet lang geduurd voordat de chocolade tot de laatste kruimel opgepeuzeld was.

Soms zitten er hele bruikbare zaken in het pakket van de voedselbank, maar ik vraag mij soms wel eens af hoe een mens, een week kan overleven op het voedselbank pakket. Ik ben blij mensen om mij heen te hebben want als ik die niet had gehad, dan had ik deze week moeten leven van mergpijpjes, speculaas, toast, diverse sauzen, twee pakjes boter, een piepkleine bloemkool, bleekselderij, twee broden en een zak bollen, één pak melk, mie, twee kleine flessen fris, een pak melkdrank met een smaakje, een pak suikerklonten, en uiteraard appels.

Soms zitten er zaken in het voedselbank pakket waarvan ik weet dat mensen die het iets beter hebben ook niet genoeg centen hebben om dit luxe spul aan te schaffen, zoals het chocolade ei van afgelopen week. Het is een pleister op de wond want ik heb liever genoeg centen zodat ik zelf mijn boodschappen kan kopen… zonder het luxe spul.

Bieslookpakketjes voor de VoedselbankChocoladepakketjes voor de Voedselbank
Home | Contact |