SBO

You never walk alone
Nieuwsartikel | Datum: 16.12.15

Helpt u helpen?

Door: Christina Cassa

Armoede in de regio Rotterdam bestaat, zo’n 20.000 personen zijn afhankelijk van een wekelijks voedselpakket van de voedselbank. Ze leven onder de armoedegrens en voelen dagelijks de zorg of er wel een warme maaltijd op tafel staat, of dat de energie rekening betaald kan worden. Eén op de negen kinderen zit dagelijks met honger in de klas, want ook kinderen zijn de dupe van deze armoede.

Het kan iedereen overkomen, om uiteenlopende redenen kun je ineens onder de armoedegrens terecht komen en tijdelijk hulp nodig hebben in de vorm van de voedselbank. De voedselbank heeft toekenningscriteria, en kan maximaal drie jaar voedsel ondersteuning bieden. De voedselbank draait volledig op vrijwilligers en is afhankelijk van giften.

De kerstdagen staan voor de deur, daarom zamelt de voedselbank voedingswaren in bij Albert Heijn aan de poolsterstraat 40, te Rotterdam. Zij staan hier een hele week tot en met zaterdag 19 december 2015.

Helpt u de voedselbank helpen?

Schenkt u dan: rijst, macaroni, spaghetti, aardappelpuree, of jam? U kunt ook donateur worden van de voedselbank. Voor €50,- per jaar ondersteunt u één gezin.

U kunt dit doen door € 50,- over te maken op IBAN: NL56 RABO 0190 5934 74

Lee Towers: you never walk alone


Home | Contact |