SBO

‘Wat scheelt het’ gaat door
Nieuwsartikel | Datum: 01.06.15

De campagne tegen de armoede ‘Wat scheelt het ‘gaat door. Campagneleider René Hoeflaak maakte dit bekend op de bijeenkomst in Youngsters, die eerder aangekondigd was als slotmanifestatie. Na de zomer komt er een vervolg en dat is hard nodig in het als welvarend bekend staande Prins Alexander, waar desondanks16.000 mensen onder de armoedegrens leven. ‘De armoede is overal, maar toch ook een taboe’, zegt Hoeflaak.
In de vroegere deelgemeente zijn minstens 230 gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Armoede hier is niet echt zichtbaar, het verbergt zich boordevol schaamte achter de voordeur. Het betekent vooral niet mee kunnen doen met de maatschappij. ‘Wat scheelt het’ probeert het probleem bespreekbaar te maken, brengt het onder de aandacht. ‘ Is deze aanpak slechts een druppel op de gloeiende plaat? René Hoeflaak over de eerste periode van de campagne:’Ik voelde me als een arts in een veldhospitaal, die maar één pleister heeft’.
Het doel is ook om mensen te informeren. Daarom is er een boekje gemaakt, waarin naast interviews met vrijwilligers, praktische tips staan om geld te besparen. In het gidsje staan verder nog nuttige adressen en de lezer kan zijn/haar kennis testen door de geld en budgetkwis in te vullen. De brochure is gratis te verkrijgen bij onder andere DOCK, ontmoetingscentrum Prinsenhof, Bramantestraat 30, 3066BN Rotterdam.

Foto’s Jaap Rozema

Wat scheelt hetWat scheelt het

Home | Contact |