SBO

Vijf lelijke kleine ‘eendjes’
Nieuwsartikel | Datum: 23.05.16

Door: Christina Cassa

Sierlijk glijdt het zwanenechtpaar door het water van de wateren beschikbaar in de wijk Oosterflank. Elke dag is het zwanenechtpaar ergens te bewonderen, ze zwemmen de hele wijk door met in hun kielzog vijf lelijke kleine ‘eendjes’ waar ze over waken.

Het echtpaar waakt over hun vijf kinderen, die in een rij opgesteld naast moeder meezwemmen daar waar vader de toeschouwers op afstand houdt door op ze af te zwemmen om zich er van te verzekeren dat de toeschouwer vriendelijk gezind is.

De vijf lelijke kleine ‘eendjes’ snateren hun kost al smakkend bij elkaar en happen het kroos, aan de oppervlakte van het water, weg.

Van vader zwaan staat bekend dat hij behoorlijk agressief kan worden wanneer hij het idee heeft dat zijn kinderen bedreigd worden. Er wordt beweerd dat vader zwaan in staat zou zijn om mensen aan te vliegen en zelfs botten kan breken.

De vijf lelijke kleine ‘eendjes’ worden de aankomende maanden bewaakt en warm gehouden door beide ouders maar moeten zelf voor hun eten zorgen. Tegen de tijd dat de winter invalt worden de jonge zwanen uit het territorium verjaagd en moeten ze het zelf zien te rooien.

Zwanenfamilie


Volgens het volksgeloof zorgt een zwanenveer, die in het hoofdkussen van de echtgenoot wordt genaaid, dat deze zijn eega trouw blijft.

Home | Contact |